3 greseli de evitat cand iti cumperi o canapea noua

Exista oameni care se entuziasmeaza atat de tare de faptul ca urmeaza sa-si schimbe canapeaua din sufragerie incat nu mai dau atentie anumitor detalii care pot sa aiba un impact foarte mare asupraconfortului si satisfactiei proprietarului. Iata cateva greseli pe care le fac unii oameni cand isi cumpara o canapea noua:

1. Aleg o canapea prea mare (sau prea mica)

Chiar daca ti se pare ca ai gasit canapeaua perfecta din punct de vedere al look-ului, nu te grabi sa o duci acasa pana nu te-ai asigurat de cel mai important detaliu: dimensiunea. Fii tot timpul echipat cu o ruleta, in cazul in care magazinul nu-ti ofera una, si tine minte masuratorile pe care le-ai facut acasa. In cazul in care nici nu te-ai gandit  sa faci masuratori si crezi ca poti alege dupa ureche, cel mai probabil o sa ai parte de-o deceptie crunta. Nu-ti forta norocul fiindca nici canapeaua nu poate fi fortata intre doua piese de mobilier imobile ;)

2. Isi cumpara o canapea pe care n-o incearca

Intr-adevar, poate parea de prost gust pentru unii sa se intinda pe toate canapelele dintr-un magazinpentru a vedea cat de confortabile sunt. Totusi, noi consideram acest criteriu ca fiind vital deoarece mai tarziu poti regreta faptul ca n-ai facut-o. Nu sugeram sa incerci chiar toate canapelele din magazin, dar macar pe cele pe care chiar le-ai cumpara poti sa o faci. In cazul in care te-ai hotarat sa-ti cumperi cea mai scumpa canapea din magazin, din punctul nostru de vedere esti cel mai indreptatit sa-ti rezervi chiar si 30 de minute pentru a trage un pui de somn pe canapeaua respectiva :) 

3. Isi iau o canapea care nu se potriveste ca stil cu nimic

Da, e mai bine uneori sa-ti cumperi canapeaua separat, adica sa n-o iei la set intreg cu restul mobilei deoarece astfel s-ar putea sa eviti anumite neplaceri. Totusi, in cazul in care nu ai nici macar cele mai elementare cunostinte de design interior, roaga pe cineva care se pricepe sa te sfatuiasca. Foarte multi oameni vad ultimul racnet de canapea intr-o vitrina si o cumpara pentru o sufragerie a carei mobilier n-a mai fost schimbat de pe vremea lui Ceausescu :) Niciodata nu va da bine o astfel de combinatie!

Comentarii

Postări populare