Vrei sa-ti decorezi casa? Iata cele mai frecvente 10 greseli si metodele inteligente de a le evita.

Perdele prea scurte
Greseala: La fel ca in cazul pantalonilor, nu vrei ca perdele pe care le pui sa fie prea mici. Daca faci tivul perdelelor prea mic, aceastea vor arata ieftine si prea simple. 

Solutia: Cand cumperi perdele este bine sa le iei mai mari decat iti trebuie, pentru a le coase tivul cat de mare vrei tu. Prea multe perne pe pat
Greseala: Prea multe perne pe pat nu este deloc un lucru sexy. De fapt acesta este unul din lucruri care scot barbatii din sarite. In primul rand, daca-ti ia tie zece minute sa le iei de pe pat, atunci ai prea multe. Prea multe perne iti dau senzatia de sufocare sau de dezordine.

Solutia: Doua perne ajung, eventual inca doi pui, dar ramai la atat. 
                         
Patul sau canapeaua dispuse diagonal
Greseala: Cand iti aranjezi mobila, nu pune piese mari pe diagonala. Acesta este un pont care e bine sa fie lasat la indemana profesionistilor. Poate fi foarte incomoda o astfel de asezare. 

Solutia: Nu vei gresi niciodata daca pui canapeaua lipita de perete, astfel te vei putea bucura de spatiul ramas.

Camere tematice
Greseala: Camere tematice sunt ok in magazine, in show-room-uri, dar nu la tine acasa. Tapetul cu printuri de animale (zebra, leopard) sau covoarele asemanatoare cu pielea unor animale sunt chiar kitschoase. 

Solutia: Alege unu sau doua elemente de decor daca vrei sa conferi un aer exotic unei camere. Niste statuete ar fi de ajuns.
 Tablouri agatate prea sus
Greseala: Pentru ca cei care intra in casa sa-ti aprecieza gustul pentru frumos, nu pune piese le arta prea sus. Intr-o incapere cu tablouri agatate prea sus, tavanul va parea si el prea inalt. 

Solutia: Aseaza obiectul la nivelul ochilor. Arta trebuie privita, asa ca agat-o potrivit. Poti pune si tablouri mai mici, un trio, dar ai grija la distanta fata de tavan.
Canapea trendy, dar incomoda
Greseala: Canapele clasice, cele din anticariate au un look special, dar pot fi foarte incommode. Mai ales daca-ti place sa stai impreuna cu ai tai si sa te uiti la programe tv.

Solutia:Daca vrei ca patul sau canapeaua ta sa aiba un look mai antichizat, da o raita prin magazine si vei gasi canapele cu lini traditionale dar cu detalii antichizate. Gandeste-te la stilul de viata pe care-l duci inainte de a cumpara ceva.Covoare prea mici
Greseala: Nimic nu aduce mai mult confort si caldura si nu defineste un spatiu ca un covor. Un covor poate fi un puternic element decorativ prin culoarea sau modelul sau. Dar un covor mic poate face exact opusul! Atrage atentia asupra podelei, care poate da senzatia de raceala. Un covor mic arata ca o pluta in mijlocul unei piscine.

Solutia: Covorul ar trebui sa fie suficient de mare astfel incat fiecare piesa de mobilier sa stea cel putin pe marginea lui. Sau mobila ar trebui sa-l inconjuare fara a lasa spatii neacoperite prea mari. Covoarele mari pot fi prea scumpe. Un pont ieftin ar fi sa cumperi doua, sau trei covoare mai mici si sa acoperi zona.

                        


                          

Perechi
Greseala: Perechile nu sunt, prin definitie, ceva rau, dar freest-te de look-ul a la barca lui Noe. Doi/doua din fiecare ca doua scaune, doua masute, doua tablouri, doua vaze la fel, fac ca incaperea sa fie prea asortata, prea meticulous aranjata.

Solutia: Pentru a avea un decor armonios nu trebuie sa ai perechi din toate obiectele pe care le ai in camera. De exemplu daca ai prea multe perechi, pune unul intr-o camera iar celalalt in alta.


Lumina directa prea puternica
Greseala: Lumina directa prea puternica poate crea un real disconfort.

Solutia: Instaleaza un variator de lumina pentru lumina directa si achizitioneaza o lampa pentru birou si alte cateva care sa le dispuneti prin camera, pentru a va da o lumina reconfortanta.


                                                                                                                                                                                               sursa:www.ele.ro

Comentarii

Postări populare