Cum sa alegi cea mai potrivita tesatura pentru perdele si draperii!

Alegerea tesaturii perdelelor pentru locuinta dumneavoastra trebuie facuta tinand seama de mai multi factori: orientarea camerei, destinatia acesteia, mobilierul, culoarea peretilor si tipul de pardoseala. Primul factor pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand alegi perdelele pentru fiecare camera este gradul de insorire al acesteia. Pentru perdele, alege o tesatura vaporoasa, delicata, din matase, in sau o combinatie de fibra naturala cu fibra sintetica. Draperiile, in schimb, trebuie alese dintr-o tesatura densa, opaca. 

Draperiile, un detaliu care conteaza!

Draperiile au un rol important in decorarea casei. Alegerea lor poate schimba cu totul aspectul casei prin culori, forma, tesatura. O draperie bine aleasa poate accentua foarte bine designul incaperii, ofera un plus de intimitate si, in acelasi timp, fereste pe cei dinauntru de priviri indiscrete sau de lumina si caldura soarelui pe timp de vara. Pentru camerele mici nu sunt recomandate draperiile incarcate cu imprimeuri. In schimb pozitionarea acestora cat mai sus, chiar de sub tavan, va face ca incaperea sa para mai inalta si chiar mult mai spatioasa. Draperiile foarte lungi, care ajung la podea sunt cele mai potrivite pentru camerele cu mobilier din lemn masiv. Cand doriti sa va cumparati o draperie, este bine sa tineti cont ca aceasta trebuie sa fie de doua sau trei ori mai mare decat suprafata pe care doriti sa o acoperiti – daca vreti sa aveti si pliuri la aceasta.

De ce e importanta tesatura perdelelor?
Tipurile de tesatura se impart in doua mari grupe: tesaturi din fibra naturala (matase, in, bumbac, canepa sau lana) si tesaturile sintetice, in principal polyester. Cand vine vorba de pret, tesaturile din fibra naturala sunt mai scumpe, comparativ cu cele din fibra sintetica. Cu toate acestea, de foarte multe ori merita sa platiti diferenta de pret pentru a cumpara perdele sau draperii din fibre naturale. Acestea au o tinuta mult mai frumoasa – fie ca e vorba de matase, bumbac, in sau alt tip de fibra si cad in falduri elegante, datorita faptului ca sunt mai grele decat perdelele din poliester. O data puse la geam, vor avea un aspect deosebit si datorita texturii care nu este perfect regulata, ci are acele diferente de grosime/nuanta specific tesaturii din fibra naturala, care ii confera caldura si personalitate. O alegere inteleapta poate fi o tesatura de buna calitate in amestec: fibra naturala plus poliester. Aceste tesaturi se comporta bine la spalat si au un aspect ceva mai plin, mai ferm decat perdelele facute exclusiv din poliester. Atunci cand alegeti perdele si draperii pentru locuinta dumneavoastra, ganditi-va ca e o investitie de termen lung – le veti folosi minim 5 ani, probabil chiar mult mai mult de atat.Comentarii

Postări populare